perjantai 14. toukokuuta 2010

Elokuvat, juokseminen tai ryyppääminen

Elokuvat, juokseminen tai ryyppääminen on tapa löytää sisäinen rauha. Elokuva voi olla elämää suurempi ja juoksu on elämän kokemista läsnä ollen omassa kehossa ja sen toimintaympäristössä. Mikäli käytettävissä ei ole tarvetta sisäiseen eheyteen, voidaan ryypätä. (Pekola 2000, 30–31.)
”Mies katsoi Seitsemää samuraita tai Tinatähteä” (Pekola 2000, 31).
Ryyppääminen on suosittu tapa kirjailijoiden ja taiteilijoiden keskuudessa. Myös henkilöt, jotka eivät ole kirjailijoita tai taiteilijoita ryyppäävät yleisesti. (Pekola 2000, 30–31.)

Tehokkuusajattelun mukaan kaikki nopea on tehokasta lopputuloksen laadusta ja sen tuomasta lisäarvosta huolimatta. Tekemisen tehokkuus tulisi arvioida sen todellisen lisäarvon perusteella.
”’Juoksen, koska Maan ja Marsin 100 km:n juoksu järjestetään Auringon tuolla puolen Neptunuksessa vuonna 1980, ja minun on oltava kunnossa’ – lapsi ymmärtää tämän.

’Juoksen, koska haluan kilvoitella ystävieni kanssa kaikessa mikä on jaloa ja parasta’ – ystäväni ymmärtää tämän.

’Juoksen, tänään kaksi tuntia metsän yksinäisyydessä ja huomenna tunnin järven reunassa, koska haluan tuoda rakkaalleni ikuisen rakkauden kukan Sinisten Vuorten takaa’ – rakkaani ymmärtää tämän.” (alkujaan Juoksija-lehden pääkirjoitus 3/1974, mukaillen Pekola 2000, 31.)
Juokseminen ei ole elämään kuuluva peseytymisen kaltainen huoltotoimenpide jolla muututaan yhteiskunnan hyväksymäksi tuottavaksi yksiköksi. Juokseminen on tapa kohdata oma sisäinen maailmansa. (Pekola 2000, 30–31.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Pekola, Tapio. 2000. Kolunmi Tapio Pekola: Enemmän kuin suihku. Juoksija-lehti 5 (30. vuosikerta, 30–31.). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.