”Looginen mieli on organisoitunut ja tieteellinen. Ilman hauskuutta, yllätyksiä ja tosi tylsä. Ei ihme, että emme viihdy” (mukaillen Kostrubala teoksesta Pekola 2001, 56.)Kielteisiä juoksuun liittyviä sisältöjä ovat mm. haitta-ajatukset, kilpaileminen, sosiaalinen seurustelu, tuntematon ympäristö. Myönteisiä juoksuun liittyviä sisältöjä ovat mm. harjoituksen riittävä kesto, keskittyminen (laskeminen), kivun merkityksen ymmärtäminen (kipupelosta luopuminen), sisäiseen maailmaan kiinnittynyt tarkkaavaisuus, rukous ja turvalliseksi koettu harjoitusreitti (jossa ei ole todellista tapaturmavaaraa). (Pekola 2001, 55.)
Ihmisen on turvallisinta toimia vain havainnoijana juoksun synnyttämien tuntemusten suhteen koska asiat ratkeavat omalla painollaan. Sisäiseen juoksuun liittyvä kokemus voi olla laadultaan mm.
- henkilö ei ole valmis jakamaan sitä kenenkään kanssa
- henkilö on valmis jakamaan sen vain luotettavan henkilön kanssa
- henkilön kokemus on yhtä kollektiivisen alitajunnan kanssa, eikä hän unohda sitä koskaan
- henkilön kokemus muuttaa hänen elämänsä tai hän haluaa tietoisesti unohtaa kokemuksen (uskonnollistyyppinen kokemus). (Pekola 2001, 55.)
Sisäisen juoksun aikana ihminen kuuntelee sisimpäänsä ja hän juoksee (virtaa) kuin puro tai suihkulähde. Mieli, jonka annetaan vaeltaa vapaasti, pystyy löytämään ratkaisun ongelmiin. (Pekola 2001, 55–56.)
KIRJALLISET LÄHTEET:
Pekola, Tapio. 2001. Sisäinen juoksu – Kestävyysjuoksu avaa tien ihmisen sisäiseen maailmaan. Juoksija-lehti nro. 8, (31. vuosikerta, 54–56). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.