”Harjoittelun ohjelmointi perustuu C++:n hallintaan” (pjo).Rasittavasta harjoittelusta palautuminen tapahtuu tuntemusasteikon kolmen matalimman mielialatason mukaisina päivinä. Näiden päivien aikana tulisi harjoittelun olla palauttavaa. Palauttavan harjoittelun tulee aika ajoin tuntua helpolta. (Paunonen 2007, 14.)
Harjoitusmielialan seuraamisessa käytettävä asteikko voi olla esim. C++, C+, C+/-, C- ja C- -(KehoPlusPlus, KehoPlus, KehoPlusMiinus, KehoMiinus, KehoMiinusMiinus) ja M++, M+, M+/-, M- ja M - - (MieliPlusPlus, /……/MieliMiinusMiinus). Jos harjoittelun aikana Miinuspäivät alkavat seurata toisiaan, tulee määritellä ja poistaa harjoittelun raskaaksi tekevä asia. (Paunonen 2007, 14.)
Ylirasituksen merkkinä voi myös olla suorituksen muuttuminen epäpuhtaaksi, harjoituksen läpimenon vaikeutumisesta tai harjoituksen tavanomaisen nopeuden aleneminen. Kehon rasitustilaa voidaan tarkkailla myös aamusykkeen ja kehon lämpötilaa mittaamalla. (Paunonen 2007, 14.)
KIRJALLISET LÄHTEET:
Paunonen, Ari. 2007. Harjoittelu: Keho kielii väsymyksestä – Ylirasitus. Juoksija-lehti 4 (37. vuosikerta, 14.). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.