keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Lievä kuume -jumi

Lievä kuume -jumi on juoksijan elimistön tulehdustilassa suorittama juoksurasitus. Lievä kuume –jumi voi johtaa juoksukuolemaan. (Pekola 2001, 16.)
”Varo lievä kuume –jumia!” (pjo).

”Jokaista juoksijaa pitäisi hätkähdyttää tieto siitä, että Kerr pystyi juoksemaan yli 40 kilometriä ennen kuolemistaan maalin tuntumassa(1” (Pekola 2001, 16.)
Juoksija joka harjoittelee kuumeisena tai viruksen toimiessa elimistössä vaarantaa kuoleman uhalla terveytensä ja sekä kaiken tuloskuntonsa tulevaisuudessa. Juoksijan tulee jättää kuormittava harjoittelu tai kilpaileminen siksi aikaa kun hänellä on mm. juokseva nenä, kipeä kurkku, kohonnut lämpötila, paisuneet rauhaset, vilunväreitä, yleinen huono olo, yleisiä kipuja ja särkyjä tai yskää. (Pekola 2001, 16.)

VIITTEET:
(1 28-Vuotias Duncan Kerr osallistui maratoniin lievästi vilustuneena ja kuoli molemminpuoliseen vertavuotavaan keuhkokuumeeseen maratonin viimeisellä maililla. (Pekola 2001, 16.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Pekola, Tapio. 2001. Kunto & terveys: Tyhmyydestä sakotetaan. Juoksija-lehti 3 (31. vuosikerta, 16.). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.