keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Lihasmassa/verisuonet –tasapaino

Lihasmassa/verisuonet –tasapaino on lihasten rakenneosien suhde joka määrää lihaksen verenkierron tehokkuuden. Voimakkaissa, paksuissa lihaksissa verisuonten suhteellinen määrä vähenee ja lihaksen voimantuotto rasituksessa säilyy hapellisena vain vähän aikaa. (Heinonen 2009, 50.)

Perusvoimaharjoittelu lisää lihaksen hiusverisuonitusta merkittävästi paremmin kuin perusvoimaharjoittelu. (Lajinomainen) lihaskestävyysharjoittelu kehittää lihaksen verisuonistoa tehokkaimmin. Siinä verta ikään kuin puristetaan ja ohjataan tekemään tilaa uusille verisuonille. (Heinonen 2009, 51–52.)

(Lajinomainen) lihaskestävyysharjoittelu tehdään sadoilla tai tuhansilla toistoilla, joiden voimavaatimukset ovat jonkun verran kilpailusuoristusta kuormittavammat. Harjoitus kehittää (motoriikkaa ja) yleistä voimatasoa ja voi olla riittävä voimaharjoitus jos perusvoimataso on riittävä. (Heinonen 2009, 52.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Heinonen, Ilkka. 2009. Voiman ja kestävyyden lyömätön liitto! Juoksija-lehti 8 (39. vuosikerta, 50–52.). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.