lauantai 1. toukokuuta 2010

Menestyjän tie

Menestyjän tie on huippu-urheilijan elämäntapa joka johtaa kansainväliseen urheilumenestykseen. Suomalainen menestyjä on yksilö joka ei sovellu urheilubyrokraattien hallinnoimiin virtaviivaisiin prosesseihin. (Paunonen 2004, 5.)
"Menestyjä osaa toimia niukkojen taloudellisten resurssien toimintaympäristössä" (mukaillen Paunonen 2004, 5.)
Menestyjän valmentaja on sitoutunut valmennustapahtumaan. Yleensä valmennus on sitä heikompaa, mitä vähemmän valmentajan taloudellinen tilanne on riippuvainen valmennuksen tuloksesta. (Paunonen 2004, 5.)

Menestyjän asiantuntijaverkko sisältää hyvän tietämyksen ja se on muodostunut vapaasti ilman organisaatioiden tiedonvälitysrakenteita. Yleensä valmennusorganisaatiot sisältävät vain pienen osan tarvittavasta asiantuntemuksesta ja lisäksi ne tuhoavat suomalaisen urheiluinnostuksen hyvin nopeasti. (Paunonen 2004, 5.)

Menestyjä harjoittelee yksilöllisesti ja on lajinsa tietotaidon analysoiva itsenäinen ja päättäväinen asiantuntija. Tarvittava harjoitustieto hankitaan kaikista saatavissa olevista lähteistä ja harjoittelussa on suuri merkitys kansainvälisistä kilpailuista saatavilla kokemuksilla. (Paunonen 2004, 5.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Paunonen, Ari. 2004. Pääkirjoitus: Tulevaisuuden voittaja (Juoksija-lehti 7, 34. vuosikerta, 5.). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.