keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Sydänlihaksen ylirasitustila

Sydänlihaksen ylirasitustila on toistuvien raskaiden kehon kuormitustilanteiden aiheuttama sydämen vasemman kammion suorituskyvyn alenema (väsymys) joka voi johtaa sydänkohtaukseen. Altistava tekijä (terveen) sydänlihaksen ylirasitustilalle on liian usein toistuvat intensiiviset ja pitkät kestävyyssuoritukset. (Järvimäki 2001, 14.)

Kohtuullinen ja säännöllinen liikunta on parasta ennalta ehkäisyä lähes kaikkiin sydämen ja verenkiertoelimistön sairauksiin. Mikäli liikunnan aloittavalla tai liikuntaa harrastavalla henkilöllä on perimästä tai muista syistä alttiutta sydänsairauksiin tms., terveystila tulee tarkastaa asiantuntevan lääkärin toimesta ennen liikunnan aloittamista. (Järvimäki 2001, 14.)

Sydänlihaksen ylirasitustilan kehittymistä tulisi ennaltaehkäistä riittävällä levolla kuormitustilanteiden jälkeen. Lisäksi kehon rasittuneisuuden tasoa tulisi seurata kuuntelemalla kehon signaaleja. (Järvimäki 2001, 14.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Järvimäki, Ilkka. 2001. Kunto & terveys: Sydänkin tarvitsee lepoa. Juoksija-lehti 1, (31. vuosikerta, 12–13.). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.