maanantai 26. huhtikuuta 2010

"Älä juokse!" by Pertti Mustajoki (sisätatutilääkäri)

Arkiliikunnan kannattaja sisätautilääkäri Pertti Mustajoki lähentelee lausunnoissaan samaa tasoa kuin Oulun Diakonialaitoksen johtaja muutama vuosi sitten lauseellaan: "Köyhyys ei poistu rahalla."
"Hikiliikunta ei ole ratkaisu kansalaisten painonhallintaan, sillä se onnistuu vain pienelle osalle ihmisiä." (Pertti Mustajoki (sisätautilääkäri, Helsinki, Helsingin sanomien yleisönosasto toukokuussa 2007) teoksesta Pekola 2007, 48.)
Kyllä se hikiliikunta onnistuu ylipainoiseltakin, mutta aluksi rasituksen keston tulee olla lyhyt ja palautumisajan riittävä. Nämä matalan tehon painonhallintaohjelmat eivät ota huomioon sitä, että ylipaino pitää ensin poistaa elämäntapamuutoksella, jonka jälkeen paino pysyykin sitten hallinnassa. Pelkällä elämäntavalla.

Sanoisiko tähän jotain ilkeää?, vaikka: "Ylipainolla on huomattava työllistävä vaikutus mm. helsinkiläisille sisätautilääkäreille..."

KIRJALLISET LÄHTEET:
Pekola, Tapio. 2007. Tapio Pekola: Besserwissereiden armoilla! (Juoksija-lehti 5, 37. vuosikerta, 48). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.