sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Liikunnan tarkoitus

Liikunnan tarkoitus on luoda onnellisuutta sekä rentouttaa kehoa ja mieltä. Liikkumisen tulee olla vapaaehtoista tutustumista omaan kehoonsa ja sen rajojen armollista etsimistä (mm. juosten). (Leila Ketola teoksesta Holopainen 2006, 40.)
"Keho on mielen kulkuneuvo" (Leila Ketola teoksesta Holopainen 2006, 39).

"Median ihannekuva kehosta on tämän ajan rodunjalosta (tosi huono asia)" (mukaillen Leila Ketola teoksesta Holopainen 2006, 38).
Liikunnan ilo on viety luomalla suorituskeskeinen ilmapiiri ja tekemällä kehon ylläpidosta useiden lyhyiden projektien sarja. Liikunnassa ihmisen tulisi toimia yhtenä kehon ja mielen muodostamana tasapainoisena kokonaisuutena. (Leila Ketola teoksesta Holopainen 2006, 38.)

Ihmisen tulisi pystyä tuntemaan kehonsa. Liikunnalla tulisi pitää yllä mm. lihastasapainoa ja vartalon tukilihasten (mm. keskivartalo, lantiopohja) suorituskykyä suurten lihasryhmien kunnon lisäksi. (Leila Ketola teoksesta Holopainen 2006, 38-41.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Holopainen, Katja (toim.) 2006. Vapauta lantio liikkumaan (Juoksija-lehti 10, 36. vuosikerta, 38-40). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.