keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Elämä on vaikeaa (ja sitten vielä kuollaan)

Epiktetoksen mukaan "ihmisen on erotettava sisäiset asiat (ovat ihmisen vallassa) ja ulkoiset asiat (eivät ole ihmisen vallassa). Asioista, jotka eivät ole ihmisen vallassa, ei kannata välittää (mm. kuolema)". Juoksijalla helppous johtuu sisäisistä tekijöistä, vaikeudet sisäisistä ja ulkoisista tekijöistä. (Pekola 2003, 4.)
"Elämä on vaikeaa. Tämä on suuri totuus, yksi kaikkein suurimpia totuuksia. Kun ymmärrämme syvästi elämän vaikeuden ja hyväksymme sen - silloin elämä ei enää olekaan vaikeaa!" (M. Scott Peck kirjassaan The Road Less Travelled (vähemmän kuljettu tie) teoksesta Pekola 2003, 4.)
Yhteiskunnan helppoliikuntaa suosiva Hemmottelu-Huvittelu-Hoito-Hyssyttely-asenne suosii sohvaperunuuden valtakuntaa jossa Tuska-ja-Ponnistelu-asenne on jokaisen alikuntoisen pellen naurunaihe. Tupakanpolttaja kuolee 10-15 vuotta tukehtumalla keuhkoahtaumatautiin. (Helander 2004, 22 ja Pekola 2003, 4.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Helander, Tuija. 2004. Kunto & terveys: Hengästymisen hienous (Juoksija-lehti 7, 34. vuosikerta, 22.). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.
Pekola, Tapio. 2003. Pääkirjoitus: Liekki ja liekki ja syvyys ja syvyys (Juoksija-lehti 9, 33. vuosikerta, 4.). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.