sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Juoksureppu

Juoksureppu on kantolaite joka on tarkoitettu kuorman (mm. neste, välineet) kuljettamiseen juoksuharjoituksen aikana. Juoksurepun ominaisuuksia ovat mm. istuvuus, keveys, käytettävyys, materiaalit, soveltuvuus juoksuun sekä säilytystilojen koko ja laatu. (Viljanen & Järvimäki 2006, 42-47.)

Juoksureppu häiritsee juoksua enemmän tai vähemmän, yleensä ainakin juoman nauttiminen edellyttää repun riisumista selästä. Juoksurepun tulisi juoksun aikana liikkua paikallaan mahdollisimman vähän, sen tilavuus on noin 10-20 litraa ja kantohihnojen ja lantio- ja rintavöiden tulisi sopia juoksijan kehon mittoihin. (Viljanen & Välimäki 2006, 43.)

Juoksureppu on valittava käyttötarkoituksen sekä kannettavan kuorman mukaan ja reppua olisi huolellisesti sovitettava. Liian pieni reppu (täyteen ahdettu) toimii käyttötilanteessa suunniteltua huonommin. (Viljanen & Välimäki 2006, 43.)

Juoksureppua käytettäessä selkä pääsääntöisesti hikoaa ja viilekkeiden kohdalle voi syntyä hiertymiä. Painavin osa kuormasta tulisi sijoittaa repussa lähelle selkää ja repun yläosaan. (Viljanen & Välimäki 2006, 44-47.)

Deuter Race X-käyttökokemuksia: Juoksurepussa tulisi olla varma säilytyspaikka asunnon avaimelle, pienelle määrälle rahaa ja matkapuhelimelle (suojaus sateen varalta). Tarpeellisen vaihtovaatteiden tulisi olla säilyä kuivina olosuhteista huolimatta. Hiertymien harjoituksenaikaiseen ensiapuun tulee varautua ennakolta. Huom. Paperia tilanteen mukaan.

KIRJALLISET LÄHTEET:
Viljanen, Jukka & Järvimäki, Ilkka (toim.) 2006. Reput testissä (Juoksija-lehti 8, 36. vuosikerta, 42-47). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.