tiistai 27. huhtikuuta 2010

Juoksuaurinkolasit

Juoksuaurinkolasit on silmiä auringonvalolta ja mekaanisilta vammoilta (mm. hyönteiset, oksanpistot, pöly, viima) suojaava juoksuvaruste. Juoksuaurinkolasien käyttömukavuuteen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. istuvuus, keveys, linssin laatu, lujuus ja väri, monikäyttöisyys, näön korjausmahdollisuus, tuuletus ja tyylikkyys. (Järvimäki 2007, 69.)

Juoksuaurinkolasin linssi väri ja valon sitomiskyky (tummuus) vaihtelevat. Kirkkaaseen valoon soveltuva ruskea ja harmaa voivat heikentää kontrastia. Keltainen tai oranssi soveltuu hämäriin olosuhteisiin, kirkas (väritön) linssi pimeään. Punainen, sininen tai vihreä linssi ei yleensä sovi urheilukäyttöön. (Järvimäki 2007, 69.)

Juoksuaurinkolasien tulee kestää kohtuullinen fyysinen vaurio ja niiden rikkoutuminen ei saa aiheuttaa vaaraa silmien terveydelle. Silmälasivoimakkuuksilla varustetut juoksulasit ovat hinnaltaan korkeat mutta hankintana suositeltava. (Järvimäki 2007, 69.)

Juoksuaurinkolaseja on kokeiltava päässä useita eri malleja niiden mm. niiden istuvuuden selvittämiseksi. Yleensä kallis juoksuaurinkolasi on käyttöominaisuuksiltaan parempi kuin hinnaltaan alhainen tuote. (Järvimäki 2007, 69.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Järvimäki, Ilkka. 2007. Tuotteet: Juoksijan aurinkolasit - suojaa silmäsi (Juoksija-lehti 5, 37. vuosikerta, 69). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.