maanantai 26. huhtikuuta 2010

"Älä juokse!"

"Älä juokse!" on juoksua inhoavien henkilöiden mielilause. Tämän lauseen lisäksi nämä henkilöt kykenevät perustelemaan fyysisen työn välttämisen järkevillä mutta väärillä perusteluilla. (Pekola 2007, 48.)
"Älä juokse!" (Pekola 2007, 48.)
Juoksuharjoittelua pidetään arkikäsityksen mukaan mm. enemmän haittoja aiheuttavana kuin hyödyllisenä. Tämä linja on jatkunut 1970-luvun alkupuolelta eikä loppua näy. (Pekola 2007, 48.)

Tupakoiminen ja alkoholin käyttö ovat yhteiskunnassa yleisesti hyväksyttyjä asioita. Eivätkä tupakoitsija ja juoppo paljoa juokse. "Älä juokse, juokse kovaa!"

Arkiliikunnan perustana on helppo elämä ajattelu, jossa fyysinen työ on koetaan pahana. Tosin fyysinen kunto edellyttää kehon harjoittamista. "Älä juokse, juokse kauas!"

Arkiliikunta luo ihmiselle arkisen olon, mm. kestävyysjuoksu riemukkaan. Sen saavuttamiseksi on luovuttava rakastajattarestaan, lapsistaan, puolisostaan jne. mikäli he ovat juoksun esteenä. (Pekola 2007, 48.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Pekola, Tapio. 2007. Tapio Pekola: Besserwissereiden armoilla! (Juoksija-lehti 5, 37. vuosikerta, 48). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.