keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Harjoittelu: Salonen ja Vuorisalo

Olavi Salonen ja Olavi Vuorisalo ovat suomalaisia keskimatkankestävyysjuoksijoita. Heidän kilpailumenestyksensä perustui lahjakkuuteen, työhön, lepoon ja harjoittelun sopeuttamiseen henkilökohtaisiin ominaisuuksiin. (Paunonen 2007, 43.)
"Kilpailun pitää olla juhlahetki" (mukaillen Salonen teoksesta Paunonen 2007, 73.)
Salonen ja Vuorisalo rytmittivät valmentautumisen henkilökohtaisten tuntemusten pohjalta. Palautumisaikaa oli varattu kullekin harjoitusviikolle ja harjoitus- ja kilpakausi olivat selkeäsi erotettu toisistaan. Salonen piti joulun aikaan 2-3 viikon harjoitustauon. Kesällä harjoiteltiin kevyemmin kuin keväällä. (Paunonen 2007, 43.)

Vuorisalo paransi nuorena juoksutekniikkaa askelkosketuksen tähtäämisellä kehon alle ja askelpituuden mitoittamisen sopivan lyhyeksi. Vuorisalo harjoitti voimaa työntämällä kärrynakselia. Paunonen oli rakenteeltaan lihaksikas ja hän ei tehnyt erillisiä voimaharjoituksia. (Paunonen 2007, 73.)

Salonen ja Vuorisalo harjoittelivat erikseen. He menivät kilpailuhin taistelemaan toisiaan vastaan. (Paunonen 2007, 73.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Paunonen, Ari. 2007. Osattii sitä treenata ennenkin - jopa paremmin! Olavit harjoittelun eturivissä (Juoksija-lehti 5, 37. vuosikerta, 43 ja 73). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.