"Mäkijuoksutekniikka on oikea silloin, kun se toteuttaa sen hetkisen tavoitteen" (mukaillen Paunonen 2006, 66.)Mäkiharjoituksessa kehitetään mäen ja harjoitussisältöjen avulla mm. hapenottoa, hermostoa, juoksutekniikkaa ja lihaksistoa. Hyppely voi kehittää kimmoisuutta, loikkiminen ja ylipitkä askellus voimaa, alipitkällä askeleella juokseminen voi parantaa askeltiheyttä, korostettu nilkkatyöskentely voi kehittää jalkaterän ja pohkeen voimaa jne. (Paunonen 2006, 66.)
Mäkiharjoituksessa voidaan kehittää myös juoksun ryhdikkyyttä, juoksun käsitekniikkaa sekä keskivartalon hallintaa. Mäkiharjoituksessa on kiinnitettävä huomio teknisesti oikeaan suoritukseen nopean suorituksen sijasta. (Paunonen 2006, 66.)
Juoksukilpailussa mäet tulisi juosta taloudellisesti (mm. Tukholman Västerbrollin sillan 1 km:n nousu, joka juostaan kaksi kertaa). Kilpailun ratkaisu tehdään tasaisilla osuuksilla. (Paunonen 2006, 66.)
KIRJALLISET LÄHTEET:
Painonen, Ari. 2006. Postilaatikko: Mäkijuoksutekniikka (Juoksija-lehti 2, 36. vuosikerta). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.