Ruokailun tarkoitus ei ole ainoastaan poistaa nälkä. Ravintoharjoittelun periaatteet ovat (aakkosjärjestyksessä):
- pidetään energiansaanti riittävänä (säilytetään kehon energiatasapaino, keskustellaan painon pudottamisaikeista asiantuntijan kanssa mm. syömishäiriön kehittymisen estämiseksi)
- pidetään ravinnon laatu hyvänä (ei makeisia, pika- tai valmisruokia tms.)
- syödään säännöllisesti (mm. energiatäydennys ennen harjoitusta ja ravintopalautuminen harjoituksen jälkeen)
- syödään tarkoituksenmukaisia aterioita (ravitsemusvalmennus ja elintarviketietous). (Ilander 2006, 61.)
KIRJALLISET LÄHTEET:
Ilander, Olli. 2006. Nuoren urheilijan ravinnon muistilistat (Juoksija-lehti 1, 36. vuosikerta). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.
Paunonen, Ari. 2006. Pääkirjoitus: Ruokapöytä on kodin sydän (Juoksija-lehti 1, 36. vuosikerta). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.