Kunkin juoksijan tulee tehdä itse ravitsemukselliset valintansa. Ravintoharjoittelun periaatteet ovat (aakkosjärjestyksessä):
- syödään monipuolista sekaruokaa
- syödään palauttava ateria harjoituksen jälkeen (1 tunnin kuluessa)
- syödään riittävä aamuateria (tai suutele hyvästit urheilijaurallesi)
- syödään riittävän usein (noin 3 tunnin välein)
- syödään värikkäitä kasviksia
- vältetään sokeri- ja rasvapitoisia ruokia (makeiset, pikaruoka jne.). (Sundqist 2006, 60.)
KIRJALLISET LÄHTEET:
Paunonen, Ari. 2006. Pääkirjoitus: Ruokapöytä on kodin sydän (Juoksija-lehti 1, 36. vuosikerta). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.
Sundqist, Christer. 2006. Nuoren urheilijan ravinnon muistilistat (Juoksija-lehti 1, 36. vuosikerta). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.