perjantai 23. huhtikuuta 2010

Ravintoharjoittelu vol. 2

Ravintoharjoittelu on kehon suorituskykyä ylläpitävään palauttavaa harjoittelua joka perustuu yksinkertaisiin ja oikeansuuntaisiin valintoihin. Ravintoharjoitteluun kuuluu oikeus syödä rauhassa. (Paunonen 2006, 5.)

Kunkin juoksijan tulee tehdä itse ravitsemukselliset valintansa. Ravintoharjoittelun periaatteet ovat (aakkosjärjestyksessä):
  1. syödään monipuolista sekaruokaa
  2. syödään palauttava ateria harjoituksen jälkeen (1 tunnin kuluessa)
  3. syödään riittävä aamuateria (tai suutele hyvästit urheilijaurallesi)
  4. syödään riittävän usein (noin 3 tunnin välein)
  5. syödään värikkäitä kasviksia
  6. vältetään sokeri- ja rasvapitoisia ruokia (makeiset, pikaruoka jne.). (Sundqist 2006, 60.)
Yllä olevat ohjeet koskevat nuoren ravintoharjoittelua. Täysi-ikäisellä listaan voidaan lisätä mm. alkoholin käytön välttäminen.

KIRJALLISET LÄHTEET:
Paunonen, Ari. 2006. Pääkirjoitus: Ruokapöytä on kodin sydän (Juoksija-lehti 1, 36. vuosikerta). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.
Sundqist, Christer. 2006. Nuoren urheilijan ravinnon muistilistat (Juoksija-lehti 1, 36. vuosikerta). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.