Kalaa kahdesti viikossa syövän henkilön pulssi on matalampi (yleensä hyvä asia), sydämen toiminta on tehokkaampaa ja sydämen lyönti on täsmällinen (erittäin hyvä asia). Ravintona käytettävä kala tulee olla valmistettu uunissa tai keittäen (mm. ei leivittäen (mm. kalapuikot), paistaen, priteeraten tai hampurilaisissa) ja kalan tulee sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja. (Sungqvist 2006, 62.)
Kalan sisältämien ympäristömyrkkyjen vuoksi tulisi välttää pituudeltaa 17 cm:n tai yli silakan ja Itämeren lohen käyttöä ravintona. Ravitsemusriskin vähentämiseksi tulisi syödä eri kasvatus- ja pyyntialueilta hankittua kalaa. (Sungqist 2006, 62.)
KIRJALLISET LÄHTEET:
Sungqvist, Christer (toim.) 2006. Kunto & Terveys: Kalan hyödyt riskejä suuremmat (Juoksija-lehti 7, 36. vuosikerta, 64). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.
lauantai 24. huhtikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.