Tasainen verensokerin taso perustuu insuliinin ylituotannon välttämiseen (elintarvikkeen sokeristumisen maltillisuuteen). Alhaisen glykeemisen indeksin (GI) elintarvikkeet eivät aiheuta liioiteltuja vaihteluja verensokerin tasossa. (Sungqvist 2006, 64.
Glykeeminen kuorma (GK) on samanaikaisesti ravinnoksi käytettyjen elintarvikkeiden GI:eistä muodostustuntu kokonaisuus. Korkean GI:n elintarvikkeen tuottama verensokerin heilahdus voi vaimentua kanssanautittujen elintarvikkeiden vaikutuksesta. (Sungqist 2006, 64.)
Tasaisen verensokerin tason kannalta vahingollisia elintarvikkeita ovat mm. maissilastut, perunasose, vaalea leipä ja valkoinen riisi. Verensokerin tasaisuutta pidetään parhaana ihmisen terveyden kannalta. (Sungqist 2006, 64.)
KIRJALLISET LÄHTEET:
Sungqvist, Christer (toim.) 2006. Kunto & Terveys: Tasainen verensokeri tuo terveyttä. (Juoksija-lehti 7, 36. vuosikerta, 64). Ei julkaisupaikkaa: Kustannus Oy Juoksija.
lauantai 24. huhtikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.